Gofrownica MGO-32

Gofrownica MGO-32 pozwala cieszyć się niezwykłymi chwilami w gronie najbliższych. To wyjątkowe urządzenie o unikatowej konstrukcji, w którym przygotujesz smaczne gofry - słodkie lub wytrawne. Zachęca do apetycznych spotkań i włączania gościnności z marką MPM.

Doskonały wypiek

Gofrownica MGO-32 to gwarancja doskonałego wypieku. Dzięki wysokiej mocy urządzenia - 1100 W możesz mieć pewność, że gofry będą chrupiące i idealnie opieczone. Dla zwiększenia komfortu możesz samodzielnie wyregulować temperaturę (od 1 do 5) i tym samym decydować o stopniu wypieczenia. Jednorazowo urządzenie przyrządzi 4 trójkątne przekąski. Płyty pokryte są nieprzywierającą powłoką, które przed każdym użyciem należy posmarować niewielką ilością tłuszczu. W ten sposób gofry łatwo jest wyjąć, a urządzenie - utrzymać w czystości.

Wyjątkowa konstrukcja

Gofrownica MGO-32 posiada unikatowy system precyzyjnego dozowania ciasta i rozprowadzania go na płytach. Urządzenie dzięki specjalnej podstawce pracuje w pozycji pionowej. Umieszczony w pokrywie otwór służy do wlewania ciasta (miarka w załączeniu) w ilości niezbędnej do zapełnienia płyt. Szczelna obudowa zapobiega wydostawaniu się masy na zewnątrz.
Dzięki swej wyjątkowej konstrukcji Gofrownica MGO-32 pozwoli zaoszczędzić Ci czas i składniki do deseru. Użyjesz tylko tyle ciasta, ile jest konieczne. Samo urządzenie i jego okolice na blacie kuchennym pozostaną czyste, bez śladów zabrudzeń.

Przepis na wytrawne gofry ze szparagami

Składniki

Ciasto (porcja dla 2 osób)
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
1 jajko
2 łyżki mąki jaglanej (można przy pomocy silnego malaksera zmielić kaszę jaglaną)
garść szpinaku baby
1 łyżka nasion siemienia lnianego
szczypta soli
szczypta pieprzu

Dodatki
2 jajka
szparagi
pomidory
ewentualnie inne ulubione warzywa
świeża bazylia i koper
kiełki, np. rzodkiewki (lub inne pikantne)
2 łyżki octu
1/2 łyżeczki soli
dodatkowo olej do posmarowania gofrownicy MPM

Wykonanie
Mleko, wodę jajko, mąkę i szpinak zmiksuj.
Dodaj siemię lniane, sól, pieprz. Wymieszaj. Odstaw na 15 minut.
Pędzelkiem nasmaruj górną i dolną płytę grzejną olejem.
Zamknij gofrownice MGO-31 M od marki MPM, włącz do prądu i gdy zaświeci się zielone światełko, przy pomocy specjalnej nakładki i dozownika wlej porcję ciasta. Ciasto nie może być bardzo gęste. W razie gdyby takie było, to rozcieńcz je mlekiem.
Piecz masę przez 7 minut unikając otwierania urządzenia przed czasem.
Czas na dodatki. Przygotuj jajka poszetowe. W tym celu zagotuj w niewielkim garnku wodę, dodaj ocet i sól. Jajka pojedynczo wbij ostrożnie do miseczki. Przy pomocy rózgi utwórz wir w garnku i w niego wlej ostrożnie 1 jajko. Gotuj je ok. 2 minuty.
Szparagi pokrój i zblanszuj w wodzie po jajkach.
Awokado przekrój na pół, pozbądź się skórki oraz pestki. Pokrój.
Ułóż w miseczkach gofrowych awokado i jajko (natnij je, aby wypłynęło żółtko). Dodaj ulubione warzywa i ciesz się smakiem doskonałych, wytrawnych, gofrów.

Funkcje

  • precyzyjny system dozowania i rozprowadzania ciasta na płytach
  • szczelna obudowa – bez wycieku ciasta podczas pieczenia
  • wyjmowana podstawka do pozycjonowania gofrownicy
  • do jednoczesnego przygotowania 4 trójkątnych gofrów
  • płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
  • termostat z 5-stopniową regulacją temperatury
  • lampka kontrolna stanu pracy
  • lampka kontrolna podłączenia do sieci

Wyposażenie

  • miarka do ciasta 185 ml

Parametry

  • zasilanie: 220-240 V 50/60 Hz
  • moc: 900-1100 W
  • EAN: 5903151000927

Do pobrania

Nie masz pomysłu co ugotować?

Sprawdź nasze przepisy!

30 przepisów na różne dania: obiad, śniadanie
oraz kolację, a także pyszne desery.

Pobierz przepisy

Sprawdź też: